Kirkasvalohoito

Valo energialähteenä

Kirkasvalohoitoa Luminette kirkasvalolaseillaValoa voi kutsua biologisen kellomme viisariksi, jolla on tärkeä merkitys kehomme hyvinvoinnille ja terveydelle. Valo vaikuttaa unihormonin eli melatoniinin eritykseen, jota aivot tuottavat yöllä unen edistämiseksi. Kehomme sisäinen järjestelmä altistuu valolle aamun koittaessa, jolloin unihormonin tuotanto keskeytyy. Tällöin heräämme helposti ja täynnä energiaa. Kuitenkin esimerkiksi moderni elämäntapa ja talvikaamos vaikuttavat siihen, että biologinen kellomme ei ole aina oikeassa päivärytmissä.

Kirkasvalovalaisimilla on jo pitkään ollut ihmisen biologista kelloa tasapuolistava vaikutus. Niitä hyödynnetään esimerkiksi vuorotyön tai lentomatkailun aikaerorasituksen aiheuttamaan väsymykseen tai Suomessa hyvin tyypilliseen kaamosväsymykseen. Paras mahdollinen hoitotulos saavutetaan valohoitoterapiassa, kun se on säännöllistä ja sitä saadaan käyttäjäkohtaisesti tiettyinä aikoina päivässä.

Valohoidon tuoma hyöty on paljon kiinni säännöllisyydestä. Kuitenkaan harva meistä voi istua kirkasvalolaatikon edessä 30 minuuttia päivässä ja vieläpä tiettyyn aikaan päivästä. Kiireisessä päivärytmissä se on monelle täysin mahdotonta. Sen takia olemme kehittäneet Luminette-kirkasvalolasit, joiden käyttö onnistuu aina.